Pronađite učitelja TM tehnike

Maharishi Mahesh Yogi

Maharishi Mahesh Yogi je planetarno poznat kao utemeljitelj Transcendentalne meditacije – čineći ju dostupnom svima. Inspiriran svojim učiteljem, Maharishi je započeo svoja svjetska podučavanja i predavanja 1957. godine, a u Australiju je prvi put stigao 1962. godine.
Podučavao je druge učitelje u skoro svakoj zemlji, što je dovelo do uspostavljanja neprofitnih edukativnih organizacija koje promoviraju cjeloživotno učenje i podučavanje Transcendentalne meditacije diljem cijelog svijeta.

P: Što je Transcendentalna Meditacija?

Maharishi: Transcendentalna meditacija je jednostavna, prirodna tehnika za um; spontan, nenaporan put uma u svoju vlastitu nesputanu suštinu. Kroz Transcendentalnu meditaciju, naš um oslobađa svoj potencijal neograničene svjesnosti, transcendentalne svijesti i Univerzalne Svijesti. Ovim putem imamo beskonačne mogućnosti, gdje su sve prilike dokučive svjesnom umu. Takav, potpuno nesputan um postaje svjestan svoje neograničene slobode, svoje esencije, i svog beskonačnog potencijala. Transcendentalna meditacija predstavlja način da svjestan um pojmi cjelokupan spektar svog postojanja - aktivan i tih, jedinstvenu točku i beskraj. U pitanju nije skup vjerovanja, filozofija, životni stil, ili religija. Radi se o iskustvu, mentalnoj tehnici koja se prakticira svakodnevno, u trajanju od petnaest do dvadeset minuta.

P: Koje su dobrobiti prakticiranja tehnike TM?

Maharishi: Znanstveni eksperimenti s ljudima koji prakticiraju Transcendentalnu meditaciju ukazuju na to da TM dovodi do normalizacije svih aspekata života. TM smanjuje stres, unapređuje zdravlje, obogaćuje mentalno funkcioniranje, poboljšava osobne odnose, te povećava poslovnu produktivnost kao i zadovoljstvo poslom.

P: Ako je TM prirodna tehnika, zašto ju je potrebno učiti?

Maharishi: Ono što se kroz instrukcije događa jeste da um, u svom aktivnom stanju, uči kako iskusiti svoja manje aktivna stanja, uči iskusiti umanjivanje stanja aktivnosti, te naposlijetku spoznaje transcendentalno stanje svijesti. Tijekom učenja se moramo prisjetiti kako je umu do tada bilo dopušteno lutati carstvom znanja, moći, ili potrage za srećom, te da ga je neophodno opet naučiti kako spoznati samoga sebe. Upravo iz ovog razloga je neophodno podučavati tehniku Transcendentalne meditacije.

P: Što je prosvjetljenje?

Maharishi: Prosvjetljenje je normalno, prirodno stanje zdravlja za tijelo i um. Rezultat je potpunog razvoja svijesti i ovisi o savršenom i harmoničnom funkcioniranju svakog dijela tijela i živčanog sustava. Kada osoba koristi puni potencijal uma i tijela na ovaj način, svaka radnja i misao su spontano ispravni, i služe poboljšanju života. Ovakav život je život oslobođen patnje - proživljen u svojoj punoj veličini i ljepoti. Cilj tehnike TM jeste upravo ovo stanje prosvjetljenja. Ono zapravo znači da ćemo iskusiti unutarnji mir, potpunu unutarnju staloženost, čak i kada smo suštinski veoma zauzeti.

Uskladite život prema Zakonima Prirode

Maharishi je radio sa istraživačima, znanstvenicima i nastavnicima, kako bi integrirao bezvremensko znanje i mudrost ljudskog razvoja s modernom znanošću. Praktične dobrobiti Transcendentalne meditacije su univerzalne - samim tim ljudi iz svih kultura i načina života mogu uživati u njenim dobrobitima, a sve u svrhu poticanja razvoja sreće, zadovoljstva, i mira za sve.

Uvodna predavanja

Ili nas kontaktirajte za sastanak

Kliknite ovdje za pravila o privatnosti