Izjava o privatnosti

Savez za Transcendentalnu meditaciju koristiti će vaše osobne podatke u svrhu pružanja informacija koje ste zatražili i neće ih dijeliti s trećim stranama.

Korištenje kolačića

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke - sadrže ništa više od slova i brojeva - koje je preuzelo vaše računalo kada pristupite i koristite određene web-stranice. Kolačići omogućuju web-stranicama prepoznavanje uređaja te pružanje sadržaja u skladu s tim.

Ova stranica vam pruža jasne informacije o tome kako ova stranica koristi kolačiće, kako ih možete isključiti (ako poželite) i posljedice ako to učinite. Za više informacija o tome što su kolačići i kako se koriste na internetu, pogledajte na samostalnoj stranici "Sve o kolačićima" i članak Wikipedije o HTTP kolačićima.

Prihvaćanje/onemogućavanje svih kolačića

Preporučujemo vam da prihvatite sve kolačiće s naše web-stranice jer su odabrani kako bi vam pružili potpunu funkcionalnost i uslugu. Ako onemogućite bilo koji od ovih kolačića onda vam se može narušiti funkcionalnost web-stranice i možda nećete moći iskoristiti sve njene mogućnosti na način na koji je dizajniran.

Ako želite onemogućiti kolačiće, preporučujemo vam da u svoj preglednik postavite, "onemogućiti kolačiće za www.meditacija.hr ." Općenito se opcija pojavljuje pod "Alati" ili "Postavke" u poglavlju nazvanom "Privatnost". Različiti preglednici nude ovu mogućnost na različite načine tako da bi bilo dobro pogledati preglednik u odjeljku za pomoć za detaljnije informacije. Može se i na drugačiji način primijeniti internetsko pretraživanje za "Isključivanje kolačića s preglednika X", gdje je X ime vašeg preglednika.

Mi ne možemo prihvatiti odgovornost za bilo kakvu smanjenu razinu usluge kada ste odlučili onemogućiti kolačiće

Prihvaćanje /onemogućavanje određenih kolačića

Radimo na tome da vam damo mogućnost da sami upravljate svojim kolačićima u okviru naše web-stranice, ali to je trenutno u fazi razvoja. U međuvremenu, mi smo detaljno izradili sve kolačiće za ovu web stranicu, njihovu namjenu i detalje o tome kako ih isključiti kada je to omogućeno.

Tablice u nastavku objašnjavaju kako koristimo kolačiće i zašto, temelje se na osnovu Međunarodne gospodarske komore vodiča za kategorije kolačića - strogo potrebni, učinak, funkcionalnost i ciljanje. Podaci se redovito ažuriraju ali ako se pojave neka neslaganja, molimo vas da nas kontaktirate.

1 Strogo potrebni kolačići
Oni uključuju sesije i balansiranje opterećenja kolačića. Naša mrežna stranica može koristiti balansiranje opterećenja u svrhu pohrane identifikacije na vašem pregledniku, kako bi se osiguralo da, gdje je to moguće, ostanete spojeni na istom web mrežnom poslužitelju cijelog vašeg posjeta stranici stranici, radi poboljšanja iskustva. Kolačići sesije omogućuju našim pojedinačnim mrežnim poslužiteljima pratiti vaš napredak tijekom svog posjeta. Ovi kolačići istječu kad ste izašli iz mrežne stranice i ne sadrže osobne podatke.

2 Učinak kolačića
Kolačići koje postavlja Google Analytics se koriste kako bi nam pomogli prikupiti informacije o tome kako posjetitelji koriste ovu mrežnu stranicu. Podaci se ne mogu osobno identificirati. Mi koristimo ovaj način koji nam pomaže u poboljšanju naših usluga i da bolje razumijemo vaše zahtjeve. Google Analytics je besplatni servis kojeg daje Google, a koristi nekoliko kolačića. Više informacija o kolačićima koji su postavljeni kroz korištenje Google Analytics možete naći na Google-ovim Cookies & Google Analytics stranicama. Ako želite onemogućiti te kolačiće molimo vas koristite preglednik za isključivanje dodataka koje vam omogućava Google. Također možete alternativno postaviti svoj preglednik da odbije sve ili određene kolačiće. Onemogućavanje kolačića koje je postavio Google Analytics neće smanjiti uslugu za vas, ali mi nećemo biti u mogućnosti dobivati detaljne informacije o iskustvima naših korisnika online, niti ćemo moći pratiti i poboljšati razinu usluga naših mrežnih stranica koje pružamo korisnicima.

3 Funkcionalnost kolačića
Oni se koriste da bi se podijelila funkcionalnost stranice.

4 Ciljani kolačići
Ovim kolačićima upravljaju usluge trećim stranama. To su na primjer tipke „sviđa mi se" i „podijeli" te razne reklame. Oni se koriste za prikupljanje podataka o vašim navikama pregledavanja i isporuku oglasa relevantnijih za vas i vaše interese. Oni uključuju Facebook kolačiće. Mi koristimo ciljane kolačiće za slanje informacija trećim stranama o vašim posjetima, tako da kad posjetite njihove stranice oni mogu podesiti svoja oglašavanja i pokazivati oglase koji su relevantniji za vas.

5 YouTube kolačići
Neke od naših web stranica sadrže ugrađeni video sadržaj s YouTube-a. Kada posjetite stranicu s ugrađenim YouTube videom ili kliknite da biste vidjeli video, vi će te možda biti prezentirani s kolačićima s YouTube-a. Savez za Transcendentalnu meditaciju ne kontrolira postavke tih kolačića. Da biste saznali više o tome molimo vas posjetite stranicu „Ugradnja video-informacija" na stranici YouTube za informacije.

 

Većina web preglednika omogućuju određenu kontrolu nad većinom kolačića putem postavki preglednika. Da biste saznali više o kolačićima, uključujući i kako bi vidjeli kako su kolačići postavljeni i kako upravljati njima ili ih brisati, posjetite http://www.allaboutcookies.org.